Historie

Begin 2007 hebben de muziekverenigingen, St. Jan Leijenbroek, St. Barbara Sanderbout en St. Caecilia Broeksittard , bij elkaar gezeten om te kijken hoe ze de jeugd weer enthousiast konden maken voor de fanfaremuziek. Omdat de verenigingen te weinig jeugdleden hadden om zelf een jeugdorkest te beginnen is besloten een unieke samenwerking aan te gaan door een gezamenlijk jeugdorkest op te richten.

In de persoon van Paul Erens vonden ze een dirigent die de taak heeft om met het jeugdorkest leuke en uitdagende muziek te spelen en zo de jeugdleden klaar te stomen om bij de “grote” fanfare mee te kunnen spelen.
Jeugfanfaar Zitterd was geboren.

In 2019 besloot Muziekcorps St. Barbara zich terug te trekken uit de Jeugfanfaar, niet veel later gevolg door Fanfare St. Jan. Deze twee corpsen besloten de jeugdopleiding anders vorm te geven, waarbij er geen ruimte meer was voor de Jeugfanfaar. Omdat St. Caecilia een grote jeugdgroep had, kon zij in haar eentje de Jeugfanfaar dragen, waardoor Jeugfanfaar Zitterd nu de facto het opleidingsorkest is van Fanfare St. Caecilia Broeksittard.